Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperire FASCINANTĂ făcută de cercetători

Friday, 14 December 2018, 20:33 Sursă: REALITATEA.NET

Echipa de la Academia de Ştiinţe din China în frunte cu cercetătoarea Yan-Gang Sun a demonstrat că activitatea unui mic grup de neuroni, situaţi într-o regiune cerebrală numită Periaqueductal Gri (gri central) îi induce pe şoareci să se scarpine.

Autoarea principală a studiului a considerat această descoperire ca pe un punct de pornire pentru a descifra cum se procesează şi se modulează senzaţia de mâncărime în creier. Aceasta poate fi provocată de o amplă serie de cauze precum reacţii alergice, afecţiuni ale pielii, substanţe chimice iritante, paraziţi sau unele boli.

În raportul lor, cercetătorii au analizat neuronii de culoare gri din Periaqueductal la şoareci, cărora le-a fost indusă senzaţia de mâncărime prin injecţii cu histamină sau clorochină.

Comportamentul indus de mâncărime a declanşat o activitate a unui grup specific de neuroni care produc un neurotransmiţător (glumat) şi o neuropeptidă numită tahikinină 1 (Tac1).

Când cercetătorii au eliminat neuronii responsabili cu Tac1, gestul de scărpinare a scăzut considerabil.

La procesul invers, stimularea acestor neuroni a declanşat o scărpinare spontană, chiar şi fără injecţii cu histamină sau clorochină. Sun a explicat că se ştie puţin despre cum a evoluat senzaţia de mâncărime, deşi este foarte importantă în supravieţuirea animalelor.

În studiile viitoare, Sun şi echipa sa intenţionează să cerceteze care molecule din neuronii periaqueductali responsabili de Tac1 pot fi atacate cu ajutorul medicamentelor.

"Aceste investigaţii ne vor ajuta să dezvoltăm noi medicamente pentru tratamentul pruritului cronic", a precizat Yan-Gang Sun. 

 

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL