Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

20 de suspecţi acuzaţi că ţineau oameni ca sclavi, arestați preventiv de DIICOT. UPDATE

Wednesday, 13 July 2016, 07:47 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE joi, 14 iulie: Douăzeci de suspecţi - 13 bărbaţi şi şapte femei -, din comuna argeşeană Berevoieşti, au fost arestaţi preventiv, joi după-amiază, în dosarul de trafic de persoane, fiind acuzaţi că ţineau ca sclavi oameni, între care şi copii, pe care îi puneau la muncă forţată şi îi băteau şi sechestrau. Celelalte 18 persoane reţinute în acest caz urmează să fie prezentate instanţei.

Magistraţii Tribunalului Argeş au admis propunerile de arestare preventivă formulate de procurorii DIICOT pe numele a 20 de persoane din Berevoieşti, membri ai unor familii suspectate că au obligat la muncă forţată mai mulţi oameni, între care şi copii.

Decizia instanţei nu este definitivă.

UPDATE joi, 14 iulie: Un număr de 38 de suspecţi din comuna argeşeană Berevoeşti, puşi sub urmărire penală în dosarul de trafic de persoane, fiind acuzaţi că ţineau ca sclavi oameni pe care îi puneau la muncă forţată, au fost reţinuţi de către procurorii DIICOT Piteşti în noaptea de miercuri spre joi, anchetatorii urmând să ceară arestarea preventivă a acestora.

PROMOTIE URIASA LA eMAG! CONSULTATI CELE MAI BUNE OFERTE AICI!

Reţinerile au fost făcute în urma mai multor ore de audieri.

În cursul zilei de joi, suspecţii vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, au precizat sursele citate.

 

Procurorii DIICOT Piteşti, împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti şi Craiova, au făcut, miercuri, 40 de percheziţii în comuna Berevoeşti, satul Gămăceşti, din judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiunde trafic de persoane şi trafic de minori.

Anchetatorii susţin că începând cu anul 2008 şi până în prezent s-au constituit mai multe grupuri infracţionale organizate, structurate, pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea.

"În unele cazuri, victimele era răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia prin constrângere forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor cât şi în proximitatea localităţii, respectiv : să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase", se arată încomunicatul de presă al DIICOT.

Procurorii mai susțin că, de cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi alimentare, erau legate (cu lanțuri sau chingi) sau încuiate pe timpul nopții ca să nu fugă. Unor victime li se aplicau tratamente umilitoare — erau dezbrăcate complet și udate alternativ cu apă rece și caldă; erau legate de mâini și picioare și puse să mănânce de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecților, li se arunca mâncarea pe jos.

De asemenea, există suspiciunea că unele victime au fost violate sau abuzate sexual.

În cauză a fost începută urmărirea penală față de 40 de persoane, care vor fi aduse la sediul DIICOT Pitești în vederea audierilor.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL