Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deputatul Florică Bîrsășteanu, acuzat de ANI de incompatibilitate și conflict de interese

Wednesday, 06 July 2016, 09:53 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit ANI, Florică Bîrsășteanu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut simultan mai multe funcții și calități, contrar prevederilor legale, astfel:

- în perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014 a deținut simultan atât funcția de director medical interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgențã „Pius Brînzeu” Timișoara, cât și funcția de administrator în cadrul S.C. Centrul de Radioimagisticã Dr. Bîrsãșteanu S.R.L.;

- în perioada 30 aprilie  – 17 iunie 2014 a deținut simultan atât funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgențã „Pius Brînzeu” Timișoara, cât și funcția de administrator în cadrul  S.C. Centrul de Radioimagisticã Dr. Bîrsãșteanu S.R.L.;

- în perioada exercitãrii mandatului sãu de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. V. Babeș (instituție aflatã în subordinea Primãriei Municipiului Timișoara) a încheiat Contractul de furnizare de servicii medicale  cu S.C. Centrul de Radioimagisticã Dr. Birsasteanu S.R.L. (societate în cadrul cãreia persoana evaluatã deținea calitatea de administrator la data încheierii contractului). În baza acestui contract, S.C. Centrul de Radioimagisticã Dr. Bîrsãșteanu S.R.L. a obținut venituri în cuantum de 86.305 lei.

Mai mult, Florică Bîrsășteanu, a încãlcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativã, întrucât, în calitate de consilier local, acesta a participat la deliberarea și adoptarea Hotãrârii Consiliului Local al Municipiului Timișoara din 30 mai 2013, în urma cãreia au fost încheiate Contractul de închiriere și Actul adițional între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș și Centrul de Radioimagisticã Dr. Bîrsãșteanu S.R.L.(societate în cadrul cãreia persoana evaluatã deținea calitatea de administrator la data adoptãrii hotãrârii).

Florică Bîrsășteanu a deținut funcția de consilier local al Municipiului Timișoara în perioada 15 ianuarie 2013 – 26 iunie 2014, funcția de director medical în perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, respectiv funcția  de manager interimar, în perioada 30 aprilie  – 17 iunie 2014, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențã ”Pius Brînzeu” Timișoara.

Deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL