Declarația Unică ANAF. Formularul online calculează automat cuantumul contribuțiilor

Wednesday, 16 May 2018, 21:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Declaratia Unica ANAF. Persoanele care realizează venituri din activităţi economice sau alte categorii de venituri pot declara online, începând de miercuri, aceste câştiguri prin intermediul formularului electronic.

Declarația Unică ANAF. Formularul, care este disponibil în Spaţiul Privat Virtual (SPV), calculează automat cuantumul impozitelor şi contribuţiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat şi poate fi accesat pe portalul ANAF în secţiunea ''Spaţiul Privat Virtual'' (pfinternet.anaf.ro), rubrica Descărcare declaraţii.

Serviciul electronic Spaţiul Privat Virtual este furnizat gratuit de Ministerul Finanţelor Publice, iar înregistrarea este posibilă fără a fi necesară deplasarea la ghişeele ANAF.

"În acest sens, MFP a transmis prin poştă fiecărui contribuabil o scrisoare personalizată, care conţine toate datele necesare înrolării din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situaţia fiscală personală şi se pot primi sau transmite o serie de documente, declaraţii fiscale şi alte informaţii fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa şi semna şi de deţinătorii de certificate digitale calificate. Depunerea se face pe portalul e-guvernare.ro", precizează Ministerul Finanţelor, citat de agerpres.ro.

Guvernul îi răspunde lui Iohannis: Veniturile la buget au crescut. În ANAF lucrurile merg spre bineAdaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE