Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO/ De pânză, chirurgicale de unică folosință sau de tip N95 - Cât de EFICIENTE sunt, de fapt, măștile faciale împotriva COVID-19?

Thursday, 22 October 2020, 10:51 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Potrivit declaraţiilor lui Yoshihiro Kawaoka, de la Institutul de Ştiinţe Medicale al Universităţii din Tokyo, acordate postului public de televiziune NHK, nu s-au realizat anterior alte experimente similare în cadrul cărora să se folosească virusuri reale.

Cercetătorul susține că experimentul s-a realizat folosind un simulator de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 ce a constat din două capete de manechine plasate față în față în faţă. În primul caz s-a folosit un nebulizator pentru a împrăştia virusul, iar în cel de-al doilea caz un ventilator care imită respiraţia umană.

În primul caz protecția s-a făcut cu o mască de pânză, iar experimentul a demonstrat că aceasta a asigurat o reducere a infectării cu COVID-19 cuprinsă între 20 şi 40 % privind absorbţia virusului, în vreme ce în cazul protejării cu o mască de unică folosință chirurgicală gradul de reucere a infectării a fost între 47 şi 50%.

În schimb, în cazul folosirii unei măști de protecție de tipul N95, purtată corespunzător astfel încât să acopere nasul și gura, reducerea infectării a fost între 79 și 90%.

Conform rezultatelor experimentului, se poate oberva clar că atunci când emiţătorul a folosit o mască din pânză sau chirugicală de unică folosinţă, reducerea infectării în cazul receptorului a fost de peste 70 % pentru ambele cazuri, comparativ cu masca de tip N95 folosită corspunzător, situație în care gradul de protecție a fost de aproape 100%.

Indiferent de situația în care ne-am afla, spune Kawaoka, folosirea măştilor faciale nu evită complet infectarea cu COVID-19.

"Important este să nu avem prea multă încredere în măşti", a avertizat acesta, din calitatea sa de şef al echipei care a condus experimentul.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL