Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce este bine să dormim pe partea stângă?

Sunday, 18 December 2016, 14:20 Sursă: REALITATEA.NET

Iată alte cinci beneficii ale dormitului pe partea stângă, potrivit Descoperă:

1. Poziţia permite realizarea unui drenaj limfatic adecvat

Medicul Douillard explică că partea stângă este dominantă pentru sistemul limfatic. Limfa transportă nutrienţii necesari corpului, precum proteinele, glucoza şi alte elemente care trebuie transportate către partea stângă a corpului. 

2. Structura anatomică

Pancreasul se află pe partea stângă a corpului. Aşadar, dacă dormim pe partea stângă a corpului, vom favoriza o digestie mai bună deoarece pancreasului îi va fi mai uşor să aloce enzime şi suc gastric. Este recomandată odihna de 10 minute pe partea stângă, după masă, pentru îmbunătăţirea digestiei. 

3.Beneficii pentru inimă

Studiile au confirmat că 80% din muşchii inimii sunt localizaţi pe partea stângă, dormitul pe partea stângă îmbunătăţeşte şi uşurează efortul depus de inimă. 

4. Somnul de după-miază

După o cină copioasă, recomandată este odihna pe partea stângă pentru îmbunătăţirea digestiei. Astfel, trezitul nu va mai fi atât de greu.

5. O splină sănătoasă

Splina se află pe partea stângă a corpului, aceasta este un organ important al sistemului limfatic. Dormitul pe partea stângă facilitează mobilitatea lichidului către splină.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL