Darius Vâlcov taie și spânzură la ANAF

Tuesday, 29 January 2019, 09:50 Sursă: REALITATEA.NET

ANAF și Comisia de Prognoză au semnat un Acord de cooperare care prevede că Fiscul va face controalele pe baza propunerilor de la Comisia de Prognoză.

Comisia de Prognoză, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului va trimite liste cu firme și domenii cu risc fiscal pe care ANAF-ul va trebui să le controleze. Mai mult, instituția va respecta obiectivele impuse de Comisia de Prognoză și va da explicații acesteia când acestea nu vor fi respectate, transmite Realitatea TV.

Potrivit documentului, ANAF și Comisia de Prognoză pot constitui grupuri de lucru comune pentru analiza de risc sau pentru controlarea contribuabililor.

"Începând cu luna ianuarie 2019, Comisia de Prognoză va selecta contribuabilii propuși pentru a fi cuprinși în controalele întreprinse de ANAF", se spune în documentul publicat pe site-ul ANAF.

În vederea realizării prevederilor prezentului acord, ANAF și Comisia de Prognoză pot constitui grupuri de lucru comune, se mai spune în acord.

Comisia Națională de Prognoză este condusă de Ion Ghizdeanu (în funcție din 2004, un fidel al lui Vîlcov), în timp ce ANAF e condusă de Mihaela Triculescu.

Documentul, numit "Acord de coperare între Agenția Națională de Administrare Fiscală și Comisia Națională de Strategie și Prognoză pentru dezvoltarea și realizarea analizelor de risc și eficientizarea acțiunilor de control și verificare", a fost semnat de conducătorii celor două instituții pe 22 ianuarie.

Semnarea acordului nu a fost anunțată public de nici una dintre cele două instituții.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE