Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UPDATE: Vâlcov a scăpat de controlul judiciar! Scandal cu "Ceauşescu" la tribunal

Wednesday, 19 June 2019, 16:16 Sursă: REALITATEA.NET

După incident, fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă s-a dus la poliţie pentru a depune plângere penală împotriva lui Marian Moroşanu, cunoscut drept protestatarul "Ceauşescu". 

Vâlcov este inculpat într-un dosar legat de publicarea unui protocolul secret încheiat între Parchetul General și SR, iar din cauza măsurii controlului judiciar nu poutea părăsi Slatina decât cu aprobare.

Vâlcov este cercetat pentru divulgarea unor informaţii care periclitează securitatea naţională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret SRI-PÎCCJ.

„Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP. În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat „Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL