Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă în Israel. Site-ul Guvernului "a uitat" subiectul mutării ambasadei la Ierusalim

Friday, 18 January 2019, 19:23 Sursă: REALITATEA.NET

"Cei doi înalți oficiali au salutat relațiile excelente dintre cele două țări, fapt reflectat și de frecvența contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat și despre organizarea, în prima parte a acestui an, a ședinței comune a celor două guverne", se spune în comunicatul postat pe pagina oficială a Guvernului.

Sunt enumerate domeniile de interes bilateral, precum cooperarea strategică, securitate cibernetică și energetică, medicină, cercetare și inovare.

La final, se mai spune că "cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situația internațională actuală."

Comunicatul nu pomeneşte nimic despre schimbul de replici privind mutarea ambasadei României la Ierusalim, deşi acesta a fost subiectul care a atras atenţia presei, atât din Româna, cât şi din Israel.

Haretz, cel mai citit cotidian israelian, a titrat "Vă aşteptăm la Ierusalim, i-a cerut Netanyahu premierului român". Cotidianul mai aminteşte că în aprilie, Viorica Dăncilă a trimis guvernului pe care-l conduce o notă prin care solicita demararea demersurilor privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Jerusalem. 

Subiectul este unul extrem de delicat, mai ales în contextul în care România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului European. UE a exprimat, în mai multe rânduri, "preocupări grave" în legătură cu mutarea ambasadelor străine de la Tel-Aviv la Israel, pe motiv că se încalcă o rezoluţie ONU și riscă să afecteze perspectivele de pace între israelieni şi palestinieni. 

Merkel i-ar fi cerut lui Iohannis să BLOCHEZE planul Guvernului de mutare a ambasadei la Ierusalim


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL