Dezvăluiri incredibile făcute de Viorica Dăncilă

Sunday, 30 December 2018, 21:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Nu ştiu dacă aş semna această cerere, pentru că eu am avut această acuzaţie şi stiu ce neplăcut a fost pentru mine să pot să le explic partenerilor strategici ce se întamplă, fără a fi vreun argument. Trebuie făcută o analiză ce e în interesul României din acţiunile preşedintelui, să îi ceri preşedintelui, premierului, liderilor politici care fac afirmaţii, toate ar trebui să fie analizate şi stopate într-un anumit fel, toate aceste decizii care duc la prejudiciu de imagine a ţării tale nu trebuie trecute cu vederea", a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru sursa amintită, conform Mediafax.

Premierul a făcut referire la dosarul care a vizat-o în urma plângerii făcute de liderul PNL Ludovic Orban şi care a fost clasat.

"Nu am primit înştiinţarea că dosarul a fost clasat, am văzut declaratiile legate de acest dosar care a adus un deserviciu major României", a mai spus Dăncilă.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat recent că plângerea pentru înaltă trădare împotriva lui Iohannis va fi depusă în 2019.

"Da, anul viitor (n.r.: plângerea penală). În noaptea de anul nou. La începutul anului viitor să vedem dacă se face în timpul vacanţei parlamentare sau după începerea sesiunii parlamentare. Urmează să avem răspuns zilele acestea", a declarat Liviu Dragnea.

Dăncilă: Nu putem lăsa preşedintele să îşi încalce atribuţiile. Premierul îşi alege miniştrii

Premierul Viorica Dăncilă a  mai declarat că nu preşedintele decide asupra selectării miniştrilor şi că şeful statului nu poate fi lăsat să îşi încalce atribuţiile, deoarece se va ajunge în punctul în care preşedintele va face nominalizarea ca să fie acceptaţi miniştrii propuşi.

"Pentru domnul preşedinte <> nu înseamnă acelaşi lucru ca pentru majoritatea românilor. I-am spus că pentru mine, pentru noi ca ţară este important să avem guvernul complet pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE. Nu poţi să trimiţi refuzul că nu îţi place ţie", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

"Vedem ce măsuri vom lua. Nu putem lăsa preşedintele să îşi încalce atribuţiile. Premierul este respronsabil pentru formarea guvernului, îşi aduce miniştrii care pot aduce plus valoare. Dacă lăsăm preşedintele cu ce ministru e de acord, avem surpriza să spună că desemnează el un ministru ca să fie şi acceptat", a mai spus prmeierul.

Viorica Dăncilă a anunţat vineri că preşedintele Iohannis a anunţat-o că nu va da curs numirilor celor două propuneri de la Dezvoltare şi Transporturi,chiar dacă CCR a stabilit că există un conflict de natură juridică şi trebuie emise decretele de constatare a vacantării celor 2 funcţii.

Dăncilă: Preşedintele nu şi-a cerut niciodată scuze. Lucrurile spuse i-au lipit o etichetă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că şeful statului Klaus Iohannis nu şi-a cerut niciodată scuze pentru ieşirile sale care au vizat-o şi că nu aşteaptă să fie tratată special pentru că e femeie, dar comportamentul lui Iohannis îi pune o etichetă chiar preşedintelui.

"Când jignirile vin de la preşedinte, este cu atât cu atât mai neplăcut, pentru că trebuie să aibă altă atitudine. Nu l-am văzut adversar. Ca să fii adversar, trebuie să mergi într-o luptă, eu nu am o lupta cu prşedintele Iohannis. Lupta mea este ca acest guvern susţinut de cei doi lideri- Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, colegii din alianţă PSD-ALDE, să ducă la capăt ce a început, o lupta a noastră. Nu aş vrea să pierdem energia luptând cu oameni care au alte interese", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă preşedintele şi-a cerut scuze, Dăncilă a spus: "Niciodată, mi-ar fi plăcut să aud acest lucru, preşedintele nu a făcut-o. Nu e bine în primul rând pentru dânsul. Am trecut şi am mers mai departe, dar lucrurile spuse i-au lipit o etichetă, că nu poate avea consens, că poate jigni o femeie. Nu aştept un tratament aparte că sunt femeie premier, dar nu e normal ca preşedintele să jignească, să ceară de 7 ori demisia fără argumente solide".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ