Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan: Șeful Poliției de Frontieră, fotografiat îngenunchind în fața superiorilor, retrogradat

Tuesday, 30 May 2017, 17:44 Sursă: REALITATEA.NET

"În legătură cu ancheta de la Poliția de Frontieră, sunt două aspecte: unul care ține de contextul în care s-a întâmplat ca acel ofițer să facă acel gest, jenant, și acest context s-a clarificat, eu am făcut precizările necesare. Urmare a acelor verificări, pot să vă spun acum, în premieră, că polițistul a fost eliberat din acea funcție, deci nu mai exercită atribuții de control asupra polițiștilor de frontieră. Ocupă o funcție inferioară, corespunzătoare gradului profesional pe care îl are", a declarat, la sediul MAI, Carmen Dan, scrie Agerpres.

Ea a arătat că, în schimb, este relevant să știe și în ce context a apărut acea fotografie după patru ani, motiv pentru care structura de protecție internă a ministerului va continua această verificare.

"Sincer, mie nu mi se pare că ținta era domnul Miu din poziția de șef control, ci ținta era undeva mai sus. În acest moment nu sunt indicii care să conducă la luarea deciziei de către mine de schimbare a conducerii IGPF. Vreau să vă anunț că această decizie o iau în deplină cunoștință de cauză și după o analiză foarte serioasă, nu urmare a unei fotografii care a apărut în spațiul public și care tocmai asta a urmărit, să pună o anumită presiune pe conducerea Poliției de Frontieră", a adăugat Carmen Dan.

Întrebată dacă ținta era șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda, Carmen Dan a răspuns: "Vom clarifica, cine putea să fie ținta deasupra domnului Aurelian Miu, care era șeful Serviciului de Control al Poliției de Frontieră?".

Ministrul de Interne a declanșat o anchetă, după ce în spațiul public au apărut fotografii în care șeful Serviciului Control din cadrul Poliției de Frontieră, Aurelian Miu, stă în genunchi în fața unor superiori. Ziarul Național a publicat recent fotografiile în care susține că în acel loc unde era Aurelian Miu se mai aflau Gelu Oltean, fost șef al Serviciului de informații al Ministerului de Interne, Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, Marcel Ardelean, șeful Direcției de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei. Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL