Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Adamescu, încarcerat la Rahova. Omul de afaceri a primit 4 ani și 4 luni de închisoare

Friday, 27 May 2016, 11:32 Sursă: REALITATEA.NET

În plin proces de divorţ şi vizat într-un alt dosar penal, Dan Adamescu a primit cea de-a treia şi cea mai grea lovitură: pedeapsa cu închisoare. 

Imediat după ce a aflat sentinţa, Adamescu şi-a făcut bagajul şi a plecat în mare grabă spre Poliţia Capitalei. 

Îmbrăcat lejer, într-un trening roz, şi vizibil afectat de decizia instanţei, Dan Adamescu a fost ajutat de gărzile sale de corp să intre în sediul Poliţiei. 

Bodyguardzii afaceristului nu l-au scăpat nicio secundă din ochi pe Dan Adamescu. Deşi milionarul a fost dus de poliţişti la Penitenciarul Rahova, gărzile de corp s-au ţinut în trafic după maşina Poliţiei. 

.............................................................................................................................

Magistraţii Curţii Supreme au respins vineri contestaţia făcută de Dan Adameascu, astfel că acesta a rămas cu o sentinţă de 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă, astfel că omul de afaceri va fi încarcerat în penitenciar.

În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani și 2 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 22 de ani închisoare dați de Curtea de Apel București.

Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu — 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu și Iosif Armaș, aceștia fiind acuzați că au dat mită unor judecători de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile în instanță pentru firme ale lor aflate în insolvență.

Potrivit DNA, cei patru judecători au pretins și primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, desemnării preferențiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferențiale a unor dosare de insolvență, pentru a-și exercita influența pe lângă alți magistrați de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător.

 

 


 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL