Cum te otrăveşte ciorba de acasă. Greşeala pe care o fac toate gospodinele

Wednesday, 20 November 2019, 10:24, Sursă: Realitatea.NET

Ciorba este un aliment nelipsit de pe mesele gospodinelor. Medicii o recomandă, deoarece hidratează și are proprietăți nutritive. Cu zeci sau chiar sute de rețete, de la supe simple la amestecuri complicate de ingrediente, acest aliment complex are însă câteva secrete de preparare de care nu toată lumea ține cont.

Adaugă părerea ta

De exemplu, prima apă în care au fost fierte legumele trebuie aruncată, mai ales dacă folosești legume din comerț. De obicei, în această primă apă se regăsesc îngrășămintele și pesticidele folosite la dezoltarea cât mai rapidă a legumelor. Dacă folosești produse bio, poți păstra cu încredere prima apă, deoarece aici se găsesc toate substanțele nutritive din legume, scrie divahair.ro.

Un alt truc util la gătit este să adaugi sare în apa în care fierb legumele. Dacă pui sarea la final, în farfurie, ciorba nu va avea același gust. Trebuie să ai grijă și cât timp fierbi legumele, deoarece își vor pierde proprietățile nutritive dacă sunt fierte excesiv. Poți adăuga borș sau un ou, pentru un plus de savoare.

Lasă ciorba să fiarbă la foc mic, pentru ca gusturile ingredientelor să se poată amesteca. Deși te grăbești, nu da focul tare. Iar dacă am amintit de grabă, chiar dacă ești tentată să arunci toate ingredientele în oală și să le lași la fiert, trebuie să știi că pentru o ciorbă savuroasă este bine să adaugi ingredientele pe rând. Ordinea este următoarea: mai întâi carnea, apoi legumele tari, urmate de legumele moi. La final se adaugă orez sau paste, după caz.

Comentarii Existente
2019-11-20 14:29:39
Cornelia Bereza

Exact asa fac eu ciorba si probabil si alte multe gospodine pentru cä asa este corect ! Dacä ati invätat abia acum sä faceti nu inseamnä cä nu se stie si invätäm acum , gresit !

2019-11-21 09:41:07
Alexandra

Cel mai prost articol pe care puteati sa il publicati, sper ca e o gluma!

2019-11-21 12:31:27
Miklos Miklos

Ba voi santeti tâmpiți?? 🤔🤔Cum dracu sa arunci zama. Zi-mi oameni care pune de o ciorba și când fierbe ia oala și golește zama 🤕🤕🤕🤕cine dracu e imbecilul sau imbecila, vreo toapa,, vedeta care își spune nutriționist 🤔🤔🤔🤔cred ca v-ați tâmpit cu totii🖕🖕

Alte articole din: SOCIAL