Cum să îţi pregăteşti cafeaua pentru un gust excepțional. Trucuri pe care nu le știai

Tuesday, 08 January 2019, 09:40 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru a bea cea mai bună cafea trebuie să pui fix două lingurițe de cafea (10 grame) la fiecare 180 ml de apă. Apă trebuie să fie aproape de temperatura de fierbere (90-96 grade Celsius), astfel încât să extragi cât mai multă savoare din cafea.

NU ține cafeaua la frigider. Deși multe mituri urbane susțîn că spațiul ideal de depozitare a cafelei este frigiderul, acest lucru NU este adevărat. În frigider se va face condens de fiecare dată când deschizi ușa, iar astfel cafeaua se va umezi. Pentru a păstra prospețimea cafelei această trebuie ținută într-un recipient opac, la temperatura camerei.

Cafea proaspătă

Cafeaua perfectă este cea din boabe proaspăt măcinate. În plus, boabele de cafea trebuie depozitate într-un recipient ermetic, de sticlă sau din ceramică, pentru a nu „capta” din proprietățile materialului din care este construit recipientul.

Apa

Încearcă să nu mai folosești apă de la robinet când faci cafeaua și vei simți diferența la gust. Apă plata îmbuteliată este o varianta mult mai bună pentru cafea.

Focul

Nu fierbe cafeaua la foc mare. Apă prea fierbinte accentuează amărăciunea cafelei. Cel mai bine este să fierbi cafeaua la foc mic, astfel încât această să-și lase întreagă aromă în apă.

Ibricul

Ibricul în care faci cafeaua folosește-l doar pentru cafea. Nu face în el ceaiuri, nu fierbe în el lapte sau alte lichide.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL