Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Cum poți dezactiva Find My iPhone pe iOS 7 fără parolă

Friday, 04 April 2014, 14:00 Sursă: REALITATEA.NET

Deşi speram să nu scriu niciodată acest material, pentru că am trăit cu impresia că nu există nici un truc sau vulnerabilitate care să poată fi exploatată, se pare că nici Find My iPhone nu este perfect.

Find My iPhone este tehnologia celor de la Apple care vă permite să localizaţi iDevice-urile, în cazul în acestea sunt furate. În plus, odată cu lansarea iOS 7, aceeaşi funcţie se manifestă şi prin blocarea permanentă a activării unui iDevice, dacă nu ştiţi numele de utilizator şi parola aferentă, chiar şi după restaurarea aparatului la parametrii din fabrică. În mare parte, sistemul de blocare a activării rămâne infailibil.

Din păcate, tocmai s-a descoperit o vulnerabiltiate care vă permite să dezactivaţi Find My iPhone şi să resoftaţi fără nici un fel de probleme iDevice-ul, fără să ştiţi parola contului de iCloud asociat aparatului.

Singura condiţie necesară este să puteţi intra în meniul telefonului. De acolo, accesaţi meniul Setting sau Confgurări, mergeţi la iCloud şi încercaţi să dezactivaţi Find My iPhone. În acel moment vă veţi lovi de o fereastră în care să băgaţi parola aferentă contului. După ce aţi anulat de vreo două ori fereastra, pentru că nu ştiţi parola, cu ea pe ecran, restartaţi telefonul, context în care, după repornirea iPhone-ului veţi constata că Find My iPhone este dezactivat şi puteţi şterge contul de iCloud şi reinstala cea mai recentă versiune de iOS. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL