Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum îţi poţi amâna menstruaţia pentru a te bucura de vacanţă

Saturday, 23 July 2016, 14:45 Sursă: REALITATEA.NET

Menstruatia este controlata hormonal, deci cea mai eficienta metoda de a o amana conform dorintelor tale e doar prin intermediul unui tratament hormonal.

Exista 2 optiuni principale: noretisterona sau anticonceptionalele combinate.

Noretisterona este un hormon similar progesteronului. Sangerarea menstruala incepe cand nivelul progesteronului scade, confirmand ca sarcina nu s-a instalat, iar endometrul poate intra intr-un nou ciclu. Aducand un aport suplimentar de progesteron, endometrul este indemnat sa creada ca este tot in faza luteala in asteptarea unei sarcini, deci nu are voie sa porneasca sangerarea menstruala.

Este un proces fiziologic simplu, noretisterona amanand menstruatia atata timp cat este administrata. Este un hormon care se foloseste de rutina si cu succes in cazul femeilor care au sangerari menstruale abundente, tocmai pentru ca stabilizeaza endometrul si previne sangerarile masive. Cu toate astea, odata intrerupt tratamentul cu noretisterona, sangerarea va aparea in decurs de cateva zile si de cele mai multe ori este mai abundenta decat o menstruatie normala, scrie bzi.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL