Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cultivau CANABIS cu siteme de ultimă generaţie. Ce s-a întâmplat cu reţeaua de infractori

Thursday, 15 November 2018, 18:26 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru Georgică Daniel Mustocea, Alexandru LAzăr şi Ionel Octavian Mustocea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. Aceştia au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar în cazul celorlalţi membri ai grupării, (Marcel Ostafi, Ioniţă Andreescu Ionel, Johann Kelp şi Mustocea Viorel), procurorii au dispus control judiciar.

„La data de 14.11.2018 procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat 9 percheziţii domiciliare simultane, pe raza judeţului Dâmboviţa, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracţionale specializate în producerea şi vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreţinere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4 kilograme de cannabis (inflorescenţă, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare şi ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim şi un cântar electronic de mare precizie”, precizează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, reţeaua formată din şapte persoane au investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile şi terenuri, în mediul rural, în judeţul Dâmboviţa, unde au înfiinţat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreţinere şi stimulare a creşterii şi producţiei. Aceştia au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viaţă aparent normală.

„De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii reţelei, prin rotaţie, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locaţii fiind atent supravegheată şi verificată. În urma evaluării realizate a rezultat faptul, că în ultimii trei ani, această reţea a produs şi distribuit în capitală şi în judeţele limitrofe peste două tone de produse cannabice. Pentru a-şi spori veniturile, inculpaţii au înfiinţat în zona de interes o hală cu instalaţii complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat). Având în vedere că toate aceste activităţi presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii reţelei au înfiinţat şi folosit instalaţii complexe ilegale prin care s-au branşat improvizat la reţeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie”, mai arată DIICOT.

 

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL