Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Culmea justiţiei: cum fentează arestul la domiciliu bărbatul care a violat o liceană olimpică

Friday, 22 January 2016, 08:25 Sursă: REALITATEA.NET

Avocaţii lui Andrei Spiridon, bărbatul de 29 de ani acuzat că a violat o elevă eminentă, au reuşit să obţină drepturi pentru inculpat, aşa încât perioada arestului la domiciliu să fie cât mai uşor de suportat. Invocând dreptul la muncă al inculpatului, au cerut dreptul de a părăsi zilnic locuinta. Magistraţii Judecătoriei Bârlad au aprobat în parte solicitările inculpatului. Programul stabilit pentru părăsirea domiciliului coincide cu intervalul orar in care victima pleacă de la şcoală, scrie Adevarul.ro.

“Admite în parte cererea formulată de inculpatul Spiridon Silvian Andrei, având ca obiect permisiunea părăsirii imobilului unde este arestat la domiciliu, pentru prezentarea la locul de muncă. Permite inculpatului Spiridon Silvian Andrei să părăsească imobilul situat în Municipiul Bârlad, str. Armand Călinescu nr.117, unde se află arestat la domiciliu, în zilele de: luni, marţi, miercuri şi joi ale săptămânii, în intervalul orar : 12.00 – 16.30, pentru a se deplasa la locul de muncă situat în Bârlad, str. Stroe Belloescu nr. 43, jud. Vaslui, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, s-a stabilit, azi, 21 ianuarie, în Camera de consiliu.

Andrei Spiridon a fost arestat la domiciliu pe 13 ianuarie, la câteva zile după ce Judecătoria Bârlad a respins cererea procurorului de caz privind arestul preventive pentru 30 de zile. Bărbatul a intrat în colimatorul organelor de urmărire penală pe 26 decembrie, imediat ce a fost depusă plângerea prin care o minoră de 17 ani îl acuza pe afacerist că a violat-o. Prezentat pe anumite pagini de internet drept designer şi creator de modă, Spiridon a avut şocul vieţii lui pe 6 ianuarie, când a fost dispusă reţinerea lui pentru 24 de ore.

Silvian-Andrei Spiridon (29 ani) este obligat de magistraţii Tribunalului Vaslui ca pe durata arestului la domiciliu să nu comunice în niciun fel cu victima şi cu cei cinci martori, să nu părăsească locuinţa decât în situaţia în care este chemat să se prezinte în faţa organelor judiciare, la solicitarea acestora. Pe numele inculpatului a fost dat consemn la punctele de trecere a frontierei. Instanţa a atenţionat că "în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive". Hotărârea i-a nemulţumit pe anchetatori, care spun că olimpica a fost supusă unei agresiuni sexuale violente.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL