Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cu ce ingrediente SĂNĂTOASE poţi înlocui zahărul. Tu știi cum să te ferești de ”otravă”?

Monday, 04 February 2019, 09:46 Sursă: REALITATEA.NET

Mierea

Încă din antichitate, mierea a fost aliment şi remediu. Este posibil să fie primul substitut pentru zahăr care îţi vine în minte şi pe bună dreptate. Pe lângă zaharurile naturale, mierea îţi mai aduce vitamine, minerale şi aminoacizi, ceea ce reprezintă un beneficiu în plus pentru organism.

Cel mai bun mod de a o încorpora în diverse preparate este să o topeşti la bain marie dacă s-a zaharisit. Poţi folosi miere nu doar la deserturi, ci şi la sosuri pentru salate sau ca marinadă pentru carne. Pusă în blender cu fructe şi legume, mierea va da textură şi dulceaţă unor smoothie care îţi pot fi gustare sau mic-dejun.

Pentru că mierea este mai dulce decât zahărul este bine să înjumătăţiţi cantitatea. 250 g zahăr pot fi înlocuite cu 100-125 g miere fără ca preparatul final să aibă de suferit.

Banane

Bananele sunt fructe extrem de versatile din punct de vedere al modului de preparare. De asemenea, sunt bogate în potasiu, vitamina C şi fibre. Dacă le adaugi la smoothie-uri îţi vor da energia de care ai nevoie dimineaţa. Ceea ce poate nu ştiai este că pot înlocui zahărul în diverse reţete de prăjituri. În acest caz este bine să foloseşti banane foarte coapte. Dacă nu sunt suficient de coapte, le poţi pune la cuptor la 150 grade Celsius. Le laşi până coaja devine maronie şi apoi le poţi utiliza. Sunt excelente în aluatul de clătite, brioşe, pâine, îngheţată sau biscuiţi.

Sos de mere

Sosul de mere este ingredientul ieftin şi bun pe care îl cauţi atunci când ai nevoie să îndulceşti un desert şi nu vrei să foloseşti zahăr. Utilizarea lui nu se opreşte aici. Poate fi utilizat şi pentru fripturi sau pentru a da mai multă savoare unui iaurt simplu.  

Pentru a înlocui zahărul cu sos de mere în reţetele de deserturi subtituţia de face 1:1 însă este nevoie de puţină atenţie la celălalte ingrediente lichide pentru ca la final compoziţia să aibă textura dorită.

Sirop de arţar

Atunci când cumperi sirop de arţat este bine să citeşti cu atenţie eticheta pentru că este o diferenţă între cel pur şi cel cu aromă de arţar. Cele din urmă sunt mult mai ieftine şi conţin zahăr şi alte ingrediente pe care tu vrei să le eviţi.

Siropul de arţat pur poate fi folosit pentru a îndulci cerealele, iaurtul, smoothie-urile, chiar şi cafeaua. De asemenea, se potriveşte perfect cu baconul sau cu anumite sortimente de cârnaţi, cu somonul pe grătar sau cu puiul la cuptor. Dacă vrei să faci mai apetisante legumele la cuptor, picură puţin sirop de arţat pur peste ele.

Atunci când faci deserturi, înlocuieşte fiecare cană de zahăr cu ¾ de sirop de arţat. Aşteaptă-te ca preparatele să fie mai închise la culoare din cauza faptului că siropul de arţat este maro foarte închis.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL