Cruzime extremă: Trei câini, spânzuraţi într-o pădure din Vâlcea. Poliţia a deschis dosar penal

Saturday, 22 July 2017, 20:47, Sursă: REALITATEA.NET

Gest de o cruzime extremă în judeţul Vâlcea! Trei câini au fost torturaţi şi spânzuraţi într-o pădure de la marginea localităţii Ocnele Mari. Imaginile au fost postate pe internet de voluntarii unei Asociaţii pentru Protecţie a Animalelor. Potrivit unor surse, Poliţia are deja un cerc de suspecţi. 

Adaugă părerea ta

Câinii au fost găsiţi şi fotografiaţi de reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia animalelor din Râmnicu Vâlcea, după ce au fost sesizaţi de un localnic.

"Erau trei câini spânzuraţi, din care doi erau legaţi de picioare", a afirmat Iulian Puican, membru fondator Asociaţia de Protecţie a Animalelor "A Doua Şansă" Râmnicu Vâlcea. Conform acestuia, Poliţia a dechis o investigaţie şi urmează să facă cercetări.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, a fost deschis un dosar penal in rem la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Potrivit unor surse, poliţiştii au deja un cerc de suspecţi.

Legea în vigoare pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă uciderea animalelor, cu intenție şi fără drept. În Parlament zace însă, din 2016, o lege care prevede pedepse de până la şapte ani. Aleşii sunt atât de interesaţi de protejarea animalelor încât legea a trecut de Senat fără dezbatere şi acum stă în sertare, la Camera Deputaţilor.