Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criză de vaccin antiviperinic. Într-un judeţ mai sunt diponibile doar 4 doze

Thursday, 04 August 2016, 20:49 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit DSP Caraş-Severin, cele patru doze de vaccin antiviperinic sunt împărţite astfel: la Spitalul Judeţean din Reşiţa - două doze, la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă - o doză, iar la Spitalul Orăşenesc Oraviţa - o doză.

Reprezentanţii DSP fac şi unele recomandări celor care ar putea fi muşcaţi de vipere.

”În condiţiile meteo specifice verii, cu temperaturi ridicate, vă recomandăm, atunci când faceţi deplasări sau excursii în zonele montane sau pe cheile râurilor din carstul bănăţean să aveţi grijă la vipere. Ele sunt întâlnite în mai multe zone pietroase ale judeţului, cu precădere la Băile Herculane, Cheile Caraşului, zona Bozovici, dar şi în alte arii. Viperelor le place să stea la soare, nu atacă de obicei din proprie iniţiativă dar dacă le călcaţi din greşeală sau le stârniţi într-un anume fel, ele pot reacţiona, muşcându-vă", se arată în comunicat.

Autorităţile sanitare recomandă turiştilor să poarte încălţăminte de munte atunci când fac aceste deplasări şi să aibă grijă unde calcă.

"Dacă totuşi, din nefericire, sunteţi muşcat de o viperă, improvizaţi rapid un garou şi strângeţi deasupra muşcăturii. Nu intraţi în panică, nu alergaţi şi nu puneţi pe nimeni să încerce să sugă veninul sau să adopte alte asemenea metode empirice. Sunaţi imediat la 112. E de preferat să vă asiguraţi, dacă sunteţi mai izolat, că aveţi semnal la telefonul mobil”, se mai precizează în comunicatul citat.

Sursa: news.roAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL