Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criză de sânge în Capitală. Anunţul de ultimă oră făcut de Centrul de Transfuzie Bucureşti

Thursday, 19 January 2017, 23:33 Sursă: REALITATEA.NET

"Vreau să fac apel la donatori să nu-şi ia liber luni de la donare. Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Bucureşti va fi deschis luni, 23 ianuarie pentru că o pauză de patru zile este, pentru spitale, similară cu blocarea activităţii. Am înţeles, ziua de marţi, 24 ianuarie, dar luni, când deja avem puţin sânge, este prea mult", a mai spus directorul Goşa.

Zilnic sunt recoltate aproximativ 200 de pungi din care sunt realizate 500 de produse, a precizat medicul.

"Fac apel la donare. Avem nevoie de sânge. Înţeleg şi oamenii că vor să se odihnească, dar pot să vină dimineaţa la donare şi apoi să se distreze. Nu avem sânge pentru spitale cu atât de multe zile libere", a adăugat directorul Doina Goşa.

Angajaţii din sectorul bugetar vor avea patru zile libere cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, Guvernul declarând zi liberă şi în 23 ianuarie, făcând legătura între week-end-ul 21-22 ianuarie şi 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Potrivit hotărârii adoptate miercuri de Guvern, ziua de 23 ianuarie va fi recuperată, în regim de program normal, sâmbătă, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 31 ianuarie 2017.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL