Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Contrabandist oprit cu focuri de armă de polițiști! 14.000 de pachete de țigări, descoperite

Saturday, 15 October 2016, 11:56 Sursă: REALITATEA.NET

"In ziua de 14 octombrie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism de teren înmatriculat în România", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră. 

În momentul în care contrabandistul a observat echipajul poliției de frontieră a abandonat mașina şi a încercat să fugă.

Astfel, polițiștii au pornit în urmărirea bărbatului, efectuând somațiile legale prin voce şi, pentru că acesta nu s-a supus, au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acțiunii bărbatul a fost reținut și identificat ca fiind Mihai M., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

Din primele verificări s-a constatat faptul că autoturismul de teren era plin cu țigări, fapt pentru care persoana în cauză, împreună cu mașina, a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 13.990 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 139.900 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, bărbatul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Sub coordonarea procurorului de caz, pe numele lui Mihai M. a fost emisă ordonanță de reținere pe 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL