Conopida murată în oţet, un adevărat deliciu pentru iarnă. Reţeta ştiută de puţine gospodine

Saturday, 29 September 2018, 14:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Conopidă murată în oreţ reţetă. Deşi nu este atât de populară precum gogonelele sau castraveţii, şi conopidă poate fi pusă la murat. 

Conopidă murată în oreţ reţetă. Ardelenii se laudă cu această tradiţie. În Bihor şi Satu Mare, pe lângă tradiţionalele gogonele murate sau castraveciori conservaţi la borcan, se pune şi conopidă.

Conopidă murată în oreţ reţetă: Cum spune conopida la murat

Ingredientele necesare:

– 3 kilograme de conopidă; 
– boabe de piper; 
– boabe de muştar; 
– sare grunjoasă; 
– rămurele de cimbru; 
– frunze de ţelină; 
– foi de dafin.

Conopidă murată în oreţ reţetă. Cum se pune conopidă la murat: Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli borcanele în care vei pune leguma. Curăţ-o mai întâi de frunze şi îndepărtează cotorul.

Apoi, pune apa la fiert cu sarea grunjoasă (100 de grame la un litru de apă) şi câteva fâşii de hrean. În oala cu apă se pun şi boabele de muştar şi de piper, însă păstrează câteva şi pentru fundul borcanului.

După ce apa da în clocot, ia oală de pe aragaz şi pune-o deoparte câteva minute. Vei folosi apă sărată pentru a umple borcanele cu conopidă.

Pe fundul borcanului trebuie să pui tulpinile de mărar, cimbrul şi ţelină şi 2-3 foi de dafin. Taie în bucăţele medii conopidă că să îţi încapă în borcan (orientează-te în funcţie de capacitatea acestuia), conform teotrandafir.ro.

Secretul ardelenilor: că să fie mai gustoasă, conopida se pune la murat împreună cu alte zarzavaturi şi legume delicioase: ceapă, morcovi, hrean, ardei uite şi se condimentează din plin cu seminţe de coriandru, sare şi puţin zahăr (un sfert de linguriţă).

Conopidă murată în oreţ reţetă. Atenţie! Zeama din borcan trebuie să fie egală cu jumătate din volumului borcanului, altfel conopidă se va strică repede.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri