Codrin Ştefănescu: De ce vom numi miniştri cu probleme penale? PENTRU CĂ PUTEM!

Wednesday, 24 January 2018, 18:43 Sursă: REALITATEA.NET

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, întrebat de ce vor fi numiţi miniştri cu probleme penale, a răspuns: „PENTRU CĂ PUTEM“. Replica a venit în timpul unui interviu în care politicianul social-democrat a vorbit despre personajele toxice din "statul paralel", dar şi despre cine s-ar afla în spatele protestelor faţă de legile justiţiei. Comentariile vin exact în ziua în care Comisia Europeană a avertizat România că are probleme cu modificările aduse legilor justiţiei şi codurilor penale şi că va urmări cu mare atenţie evoluţia acestora.

Adaugă părerea ta

Codrin Ştefănescu, secretarul general-adjunct al PSD, a declarat, la Adevărul Live, că PSD nu va renunţa la modificarea legislaţiei penale. Întrebat de ce vor fi numiţi miniştri cu probleme penale în Guvernul Dăncilă, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Pentru că putem“. 

Nu este singura replică neaşteptată dată de politician. Referindu-se la societatea civilă, Codrin Ştefănescu a afirmat că  "societatea civilă este partea aia mare din România care ne-a votat şi ne-a dat această împuternicire. Cei de la #rezist, dacă vor să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat, trebuie să vină cu acest program în faţa românilor să-l voteze."

Referindu-se la aşa-numitul stat paralel, Ştefănescu a afirmat că "PSD este ţinta predilectă a personajelor toxice care, împreună, formează statatul paralel. Aceste persoane care folosesc: autoritatea în care sunt numiţi - ilegal şi neconstituţional - bugetul, subalternii şi informaţiile pentru a face politică, pentru a stabili cine trăieşte şi cine moare, cine e arestat şi cine e liber."

Puteţi urmări aici interviul integral cu secretarul-general adjunct al PSD.