Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CNMR: Academia Oamenilor de Ştiinţă din România se alătură Coaliţiei

Sunday, 21 August 2016, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

Academia de Ştiinţe din România, înfiinţată în 1935 şi integrată la 1948 în Academia Republicii Populare Române, constituită apoi în 1956 în Asociaţia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOS), iar din 1996 primind titulatura de Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOŞR), a avut ca prim obiectiv al activităţii reprezentarea oamenilor de ştiinţă, a tuturor cercetătorilor ştiinţifici români în organizaţiile internaţionale neguvernamentale (UNESCO, Mişcarea Pugwash, Federaţia Mondială a Oamenilor de Ştiinţă, etc).

Astăzi, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România este for naţional de consacrare ştiinţifică, care reuneşte personalităţi reprezentative ale ştiinţei. Principalele scopuri ale AOŞR sunt promovarea, dezvoltarea, sprijinirea, protejarea ştiinţei sub toate formele, acţiunile şi metodele directe, indirecte sau adiacente.

În cadrul CNMR, un reprezentant al AOŞR va ocupa funcţia de vicepreşedinte al CNMR la nivel naţional pentru probleme specifice domeniului de activitate al Academiei.

Priorităţile şi planurile noului membru CNMR vor fi incluse în Planul Naţional pentru Modernizarea României, urmând să fie susţinute împreună şi duse la bun sfârşit în faţa tuturor factorilor responsabili.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL