Cifrele care îți arată ce înseamnă, de fapt, o secundă pe internet

Wednesday, 12 June 2019, 20:07, Sursă: REALITATEA.NET

Internetul, în prezent, e dominat de câteva companii gigant care au câteva miliarde de utilizatori. Cu tot acest volum de informații e bine, uneori, să vezi ce se întâmplă în doar o secundă în mediul acesta. Iar acum avem câteva răspunsuri. 

Adaugă părerea ta

Serviciile online sunt multe și mărunte în universul în care trăim, iar probabilitatea să fii abonat la unele dintre ele este foarte mare. Printre viciile secolului 21 se numără fără probleme și YouTube, Spotify sau telefonul tău mobil.

În urmă cu ceva timp, a fost creat site-ul Every Second, unde sunt prezentate statistici cu privire la internet, pe măsură ce crește numărul de utilizatori. Astfel, indiferent dacă este vorba de clipuri postate pe YouTube sau de câte audiții a înregistrat cea mai populară melodie de pe Spotify, afli.

Site-ul nu include doar particulartiăți care țin de online, ci și numărul de iPhone-uri pe care îl vinde Apple într-o secundă sau câți hamburgeri pleacă din rețeaua McDonald's de fastfood. Ca fapt divers cu care să te dai mare e excelent. De exemplu, Apple vinde 32 de iPhone-uri în cinci secunde și șase iPad-uri în același timp.

Când vine vorba de cea mai mare rețea socială, pe Facebook, se dau vreo 50.000 de like-uri într-o secundă și se postează vreo 5000 de statusuri noi.

Numărul de fotografii postate este de aproximativ 4.000 într-o secundă. Sunt trimise și circa 1.500 de cereri de prietenie, iar numărul invitațiilor la evenimente este de 1.200.

Tot 1.200 de ore de conținut video sunt consumate pe Facebook în fiecare secundă. Numărul de comentarii pe secundă postate pe Facebook este de aproximativ 8.500.

Dacă te interesează muzica, e bine să știi că pe Spotify piesa I don't care de la Ed Sheeran se bucură de 55 de audiții pe secundă. Este cea mai populară piesă pe serviciul de streaming la ora actuală, urmată de bad guy de la Billie Eilish, deși performanța celor două piese este foarte similară.

Sursa