Chinez de 34 de ani, captiv în corpul unui copil de 6 ani. Poveste incredibilă

Friday, 01 November 2019, 18:20 Sursă: REALITATEA.NET

Un incident nefericit din copilărie l-a făcut pe bărbatul din imagini să trăiască "captiv" în corpul unui preșcolar.

Adaugă părerea ta

Un bărbat de 34 de ani din China este captiv în corpul unui copil din cauza unor leziuni cerebrale pe care le-a suferit când avea doar șase ani.

Fermierul Zhu Shengkai din provincia Hubei spune că trupul său a încetat să crească după ce a fost lovit în cap de o piatră în copilărie.

Bărbatul, care lucrează și ca frizer, a spus: „Sunt încă ca un copil, de aceea nu pot avea soție sau copii." A glumit apoi: „Nu pot îmbătrâni", informează Daily Mail.

Potrivit medicilor, piatra care l-a lovit pe chinez când era copil i-a afectat glanda pituitară. Această glandă, denumită și hipofiza, este un mic organ în forma unui bob de mazăre, situată la baza creierului, în apropiere pe baza punţii nazale.

Ea este ataşată de hipotalamus prin intermediul unei structuri numite „tijă pituitară". În ciuda dimensiunilor ei mici, această glandă are un rol foarte important în organism, fiind responsabilă cu producerea multor hormoni esenţiali pentru buna funcţionare a sistemelor endocrin şi reproducător. 

Adenohipofiza ajută la secreţia hormonului de creştere hGH – este important deoarece stimulează dezvoltarea şi creşterea ţesuturilor, în special cele musculare şi osoase. De asemenea, adenohipofiza stimulează secreţia de endorfine („hormonii fericirii", care stimulează centrii plăcerii din creier şi pot avea efecte analgezice), enkefaline şi hormonii melanocit-stimulatori (MRH).

Loviturile puternice la nivelul capului pot duce la dereglarea funcţiei glandei pituitare.