Ceauşescu se mândrea cu ea, acum va fi trimisă la fier vechi!

Friday, 19 April 2019, 15:54 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Platforma petrolieră Gloria, una dintre realizările tehnologice emblematice din perioada Nicolae Ceauşescu, nu mai poate fi folosită şi urmează să fie conservată, până la începerea operaţiunii de dezasamblare. 

Astfel, instalaţia offshore nu va mai fi folosită până la data la care va începe să fie dezafectată. Decizia a fost luată în urma Raportului de Pericole Majore aferent platformei petroliere Gloria, care a arătat că aceasta are probleme majore de siguranţă, ce pot avea consecinţe grave asupra personalului şi a mediului marin, au afirmat reprezentanţii Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) pentru Agerpres.

În prezent, platforma Gloria funcţionează ca spaţiu de cazare pentru personalul operativ de pe altă platformă. Oamenii vor fi mutaţi, urmând ca pe instalaţie să rămână doar cei care pregătesc operaţiunile de dezafectare, care ar trebui să înceapă imediat după 1 mai.

Gloria este prima platformă romînească de foraj marin pe piloni, cu autoridicare. A intrat în exploatare pe 16 septembrie 1976, panglica fiind ţăiată de Nicolae Ceauşescu. În prezent, utilajul este proprietatea OMV Petrom.

sursă foto: Agerpres/Fototeca online a comunismului românesc

 Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri