Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai afectată țară din Europa de pandemia de COVID, iese, astăzi, din carantină

Wednesday, 02 December 2020, 14:46 Sursă: Realitatea.net

 
"(...) Nu ne putem permite să ne relaxăm, mai ales în lunile reci de iarnă," a afirmat, ieri, premierul Boris Johnson, în fața Camerei Comunelor, camera inferioară a Parlamentului. 
 
Astfel, în toată Anglia, magazinele neesenţiale pot din nou să întâmpine clienţii. De asemenea, sălile de sport se vor redeschide şi se pot face nunţi. Rezidenţii se pot întâlni acum în grup de maxim şase persoane.
 
În prezent, aproape toată Anglia, mai eaxct în jur de 55 de milioane de persoane, este plasată pe nivelul de alertă 2 sau 3, cu excepţia Insulei Wight, Cornwall şi Insulele Scilly, care se află la nivelul 1, cel mai jos.
 
Restricţiile (care se referă în special la funcţionarea pub-urilor şi restaurantelor şi a întâlnirilor în interior) sunt mai severe decât înainte de blocare. Însă, pentru a sprijini sectorul în sezonul cumpărăturilor pentru Crăciun, guvernul a decis să ofere companiilor mai multă flexibilitate pentru programul de lucru, iar unele lanţuri au decis să funcţioneze 24 de ore pe zi.
 
Măsurile adoptate vor fi revizuite la fiecare două săptămâni, cu o primă evaluare programată pentru 16 decembrie. 
 
În alte părţi ale Regatului Unit, strategiile adoptate variază. Scoţia, de exemplu, are şi un sistem de restricţii locale. Ţara Galilor, după un blocaj de 17 zile încheiat la începutul lunii noiembrie, a decis închiderea puburilor la ora 18:00 şi interzicerea vânzării de alcool, sperând să menţină epidemia sub control înainte de Crăciun.
 
Vă reamintim că Anglia este cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus, cu peste 59.000 de decese și 1,6 milioane de cazuri pozitive.
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL