Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce tehnologie folosesc 12 țări europene pentru localizarea apelantului! STS nu are așa ceva

Sunday, 28 July 2019, 15:51 Sursă: REALITATEA.NET

AML, adică Advanced Mobile Location, este o tehnologie cost-eficientă, care salvează deja vieți în toată Europa. Dar e nevoie de un smartphone, a scris Libertatea.

Au fost cazuri când această tehnologie a redus aria de căutare de la o rază de 14 kilometri la una de 6 metri, apelul unui băiețel de 8 ani din Lituania.

Citește și: STS a răspuns solicitării realitatea.net! Iată orele și minutele la care Alexandra Măceșanu a fost reapelată de 9 ori

AML, adică Advanced Mobile Location, este o tehnologie cost-eficientă, care salvează deja vieți în toată Europa. Trimite rapid cea mai bună geolocalizare disponibilă serviciului de urgență din țara apelantului.

Nu este o aplicație, ci o tehnologie direct integrată în sistemul de operare al smartphone-ului. Și are o acuratețe de 4000 ori mai mare decât sistemul clasic de localizare, pe baza datelor trimise de operatorii de telefonie mobilă, despre cea mai apropiată antenă GSM, conform sursei citate.

Față de cazul clasic, când datele operatorilor de telefonie puteau oferi o arie de căutare de câțiva kilometri pătrați, în cel mai bun caz, respectiv câțiva zeci de kilometri pătrați în anumite zone rurale, noua tehnologie restrânge aria de căutare la cel mult jumătate de teren de fotbal.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL