Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă într-o veche biserica de lângă Iaşi. Cine ajunge acolo rămâne îngrozit

Monday, 03 July 2017, 17:43 Sursă: REALITATEA.NET

Chiar dacă este una dintre cele mai vechi construcţii de cult din judeţul Iaşi, din păcate, dezinteresul autorităţilor pentru monumente a făcut că această biserica valoroasă să fie dată uitării şi lăsată de izbelişte. Aceasta este poziţionată taman în apropierea oraşului Iaşi. În pofida acestei stări de fapt, oricine ajunge în zona rămâne neplăcut surprins de halul în care a ajuns să arate interesantă şi istorică biserica.

Lăcaşul de cult are o vechime de peste patru secole. Cu toate acestea, acum totul a fost transformat într-o ruină. Construită în secolul al XVII-lea, cel mai probabil în jurul anului 1601, ctitorul acesteia este un anume Ionaşcu Cujba - mare vornic al Ţării de Sus. Ea este în ruină încă de la sfârşitul secolului XIX. De asemenea, biserica a fost grav afectată de cutremurul din 1940.

"În datele din evidenţă Direcţiei Judeţene pentru Cultură «DJC» Iaşi, Biserica lui Cujba are codul IS-II-m-B-0422 şi este amplasată în comună Grajduri, localitatea Poiana cu Cetate. Secolul de datare este secolul XVII anume din anul 1601 şi până în anul 1700. Este vorba de o biserica în ruină unde e nevoie de o intervenţie de reabilitare şi de restaurare", arată datele DJC, scrie bzi.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL