Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce NU ai voie să faci de Bobotează, dacă vreţi să-ţi meargă bine tot anul

Wednesday, 04 January 2017, 16:05 Sursă: REALITATEA.NET

Acesta a fost botezat de către Sfântul Ioan în apele Iordanului, această acțiune fiind văzută ca o naștere spirituală a fiului lui Dumnezeu. Odată cu această zi de sărbătoare, credincioșii respectă anumite obiceiuri și tradiții, care se spune că îi ajută în anul nou să fie mai fericiți, mai sănătoși și mai bogați (spiritual sau material). Iată care sunt aceste datini care încă se respectă și în zilele noastre!

Ce obiceiuri și tradiții trebuie să respecți de Bobotează?

1. Nu se spală rufe de Bobotează

Această tradiție nu se aplică doar Bobotezei, ci majorității sărbătorilor cu cruce roșie din calendarul creștin-ortodox. În mod tradițional, preoții sfințesc apele pe data de 6 ianuarie și oferă agheasmă credincioșilor. De aceea, se spune că spălarea rufelor sau chiar și spălarea părului pe această dată duce la murdărirea apei sfințite. O altă datină răspândită în popor este legată de uscarea rufelor. Se spune că nu este bine să întinzi rufele la uscat de Bobotează, deoarece diavolii se ascund sub ele.
 
2. Nu se împrumută bani de Bobotează

O altă tradiție este legată de partea materială a vieții credincioșilor. Se spune că, dacă dai bani cu împrumut pe 6 ianuarie, există probabilitatea ca tot anul să repeți această experiență și să atragi pagubele materiale în viața ta. De asemenea, bătrânii spun că certurile în familie trebuie evitate în această zi, pentru a nu duce la despărțiri, scrie eva.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL