Ce declara Bănicioiu în 2015, după tragedia de la clubul „Colectiv”

Friday, 06 December 2019, 14:56 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

Autor: Realitatea.NET

Fostul ministru al Sănătății declara în 2015, imediat după incendiul din clubul „Colectiv” că victimele pot fi tratate în România, unde vor primi „de toate”. La o săptămână după incendiu muriseră deja 38 de oameni. Bilanțul tragediei din seara de 30 octombrie 2015 a ajuns la 64 de morți, la care s-a adăugat un al 65-lea în 2017 după ce s-a sinucis.

În zilele ce au urmat incendiului, fostul ministru al Sănătății declara:

Nu avem nevoie de nimic în acest moment. Medicii noștri pot gestiona situația. Din Franța și din Germania, deci am primit din foarte multe părți astfel de solicitări (...) momentan noi ne descurcăm foarte bine, iar medicii noștri pot face față cu brio oricărei situații. Nu este nicio diferență între medicii care au venit și medicii de aici”, citat de Realitatea PLUS.

Ulterior, din 7 noiembrie, când deja muriseră 38 de răniți , Bănicioiu nu a mai recunoscut că a spus că nu este nevoie de ajutor extern.

Mi-au scos din context. Domne\", Bănicioiu a zis că avem de toate (...) că spitalele românești arată că nu. Eu n-am zis niciodată că spitalele noastre arată mai bine ca-n Germania. Am spus că nu mai arată  ca atunci când erau mulți dintre domnii aceia la guvernare. (...) Atâtea dezinformări! (...)”, declara Bănicioiu pe 8 noiembrie 2015. 

După incendiul din clubul Colectiv din București, din seara zilei de vineri, 30 octombrie 2015, au murit 64 de oameni, majoritatea tineri. Lor li s-a adăugat al 65-lea, după un an și jumătate. S-a sinucis în iulie 2017. Avea 36 de ani și își pierduse prietena în incendiul din Colectiv.

După patru ani..., Bănicioiu a declarat că a făcut tot ce se putea. Pe 6 decembrie 2019, fostul ministru al Sănătății a ajuns la Parchetul General, după ce a fost citat pentru a doua oară în dosarul Colectiv, pentru a spune cum s-au derulat operațiunile de salvare după incendiul din clubul bucureștean. 

La ieșire, Bănicioiu a fost certat de un supraviețuitor de la Colectiv, care i-a strigat: "De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini?".

"Și eu și celalți am fi vrut să facem mai mult. Am făcut tot ce era posibil omenește. Nu am refuzat niciun ajutor. Noi am spus din primul moment că asigurăm tot costul tratamentului. Am făcut tot ceea ce era omenește posibil și eu, și doctorii. Nu acuzați salvatorii. Eu nu am făcut spitale. Noi am trimis afară toți pacienții. Medicul decidea când pleacă pacienții", a declarat Bănicioiu la ieșirea de la Parchetul General.

Bănicioiu, după audierea în dosarul Colectiv: Nu am refuzat niciun ajutor de afară/Supraviețuitor: "De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini?"

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-06 16:14:52
johnneil

Ce bine ar fi sa-si ceara scuze si sa-si puna pamant peste el la o ora de varf pe toate canalele de telviziune. Ar avea o clementa si sa fie declarat handicapat mintal. Conform legislatiei in vigoare este posibil sa aiba si o remuneratie.

Alte articole din: POLITICĂ