Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Caz REVOLTATOR la Sibiu: O asistentă de la Spitalul Județean, jignită de vecini pentru că îngrijește bolnavii de coronavirus

Monday, 06 April 2020, 10:24 Sursă: Realitatea Plus

Potrivit sursei citate, femeia lucrează la secția de Terapie Intensivă a SJ din Sibiu. După ore întregi în care muncește și îi îngrijește pe pacienții cu coronavirus, este jignită și primește numai reproșuri de la vecini, susține fiica sa.

Cazul a ajuns și în atenția președintelui Consiliului Județean (CJ) Sibiu, care critică atitudinea agresivă a vecinilor.

La scurt timp după incident, asistenta, dar și colegele ei au fost felicitate și au primit flori de la șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din județ.

"În seara zilei de 4 aprilie a.c., polițiștii sibieni au fost solicitați să intervină pe raza localității Loamneș în vederea aplanării unei situații conflictuale. La fața locului, polițiștii au identificat mai multe persoane, vecini într-un bloc de pe raza localității amintite, nemulțumite de faptul că o femeie, cadru medical care își desfășoară activitatea într-o secție ATI, a ales, ca măsură de precauție, să locuiască separat de familie, într-un apartament din imobilul respectiv, apartament pe care femeia îl deține în chirie. Prin discuțiile purtate cu cei de față, starea conflictuală a fost detensionată”, a explicat, pentru Realitatea de Sibiu, Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Potrivit acesteia, cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire, toate persoanele implicate fiind identificate.

Un caz similar s-a petrecut recent la Galați, acolo unde o sistentă medicală a fost hărțuită și umilită de vecini și asta pentru că femeia lucrează la un spital unde sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus. Asistenta a povestit pe Facebook că vecinii i-au aruncat clor pe ușă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL