Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât mai ține gerul în România. Ce NU trebuie să faci niciodată când este foarte frig

Monday, 07 January 2019, 10:57 Sursă: REALITATEA.NET

Astăzi, vremea va fi rece iar dimineaţa va fi ger local în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de est a țării unde trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, unde izolat zăpada va fi spulberată.

Marţi, vremea se va menține rece, geroasă dimineața în majoritatea zonelor. Cerul, variabil, se va înnora treptat dinspre regiunile vestice și incepand de seara aria ninsorilor, în general slabe cantitativ, va fi în extindere în vestul, centrul și nordul țării. Temperatura maximă va fi de -1...0 grade.

Miercuri, vremea va fi în general închisă. Temperatura aerului va crește semnificativ față de marti și se va a elena.toader propia de normalul perioadei, astfel încât se vor înregistra maxime cuprinse între -3 grade la Miercurea Ciuc și 6 grade la Constanta. 

Cea mai mare greșeală pe care o fac multe persoane pe ger este să consume alcool! Acesta dilată vasele de sânge și împinge căldura spre piele. 

Atunci când ești supus unor temperaturi extreme, corpul tău dă alarma și încearcă să se apere de agresiune. Astfel, în interior se dă o luptă pentru protejarea organelor vitale. Corpul reușește să mențină constant temperatura de 37 de grade Celsius, însă, în caz de ger, primul care reacționează este creierul.

Medicii spun că acesta este foarte sensibil și că scăderea temperaturii centrale duce automat la scăderea activității creierului, până la un moment în care chiar se pierde cunoştinţa şi are loc trecerea într-o stare vegetativă. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL