Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Einstein a pus capsula timpului la 15m sub pământ, dar trebuia deschisă în anul 6939. Au trişat şi..

Friday, 14 June 2019, 18:56 Sursă: REALITATEA.NET

Este vorba despre un fel de buncăr, ce cântăreşte 400 kg, care depozitează diferite invenţii ale acelei perioade. Capsula era menită să fie dezgropată 5000 de ani mai târziu, adică în anul 6939. Scopul experimentului: ca urmaşii noştri, de peste 5000 de ani, să observe cât de mult a evoluat omenirea. 

Astfel, pe lângă exemplare ale revistei Life Magazine, ţigări, obiecte metalice, plastice, artă contemporană şi diferite seminţe agricole, oamenii de ştiinţă au îngropat şi un bilet scris de Albert Einstein, care s-a vrut un mesaj pentru urmaşi. Capsula timpului a fost dezgropată şi îngropată la loc.

Iată ce scria Albert Einstein în mesajul lui:

"Vremurile noastre sunt productive şi avem minţi creatoare. Invenţiile ne uşurează viaţa în mod considerabil. Traversăm mările folosind puterea tehnologică. Am învăţat să zburăm, putem să trimitem mesaje şi ştiri fără dificultate în întreaga lume, folosind cablurile electrice.

Totuşi, oameni care trăiesc în ţări diferite se omoară unii pe alţii şi de aceea cei care se gândesc la viitor trăiesc în spaimă şi teroare. Inteligenţa şi caracterul maselor sunt inferioare faţă de cele ale câtorva indivizi, care produc lucruri valoroase pentru comunitate. Mă încred că posteritatea va citi aceste rânduri cu un sentiment de superioritate justificată şi cu mândrie", a scris Albert Einstein. 

Cum arată capsula timpului, în Galeria Foto.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL