Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Când vei muri? Google îţi răspunde

Thursday, 06 December 2018, 13:21 Sursă: REALITATEA.NET

Se folosește de inteligența artificială pentru a colecta date medicale despre tine, iar, după ce le analizează, îți spune cât mai ai de trăit, în funcție de bolile de care suferi.

Google poate prezice când vei muri, iar acuratețea cu care face acest lucru s-a dovedit înfiorător de ridicată. Poate ghici în 95% dintre cazuri.

În principal, această funcție a Google este aplicată în domeniul medical, iar datele colectate despre pacienți au în vedere informații de bază despre vârstă, etnie și gen. Acest date sunt apoi cuplate cu istoricul medical al fiecărui pacient, inclusiv diagnostice și rezultatele analizelor.

Totul se realizează printr-un sistem computerizat și este mult mai precis decât dacă operațiunea ar fi fost făcută de medici.

Principiul inteligenței artificiale este, aparent, simplu. Se referă la un calculator capabil să învețe singur să analizeze și să ia decizii, fără să-i fie dată comanda de o persoană sau de un alt computer. Inteligența artificială care prezice data la care vei muri a fost dezvoltată de mai multe echipe de cercetători de la trei universități americane, din Stanford, Chicago și San Francisco.

Google a preluat apoi tehnologia și a testat-o pe 216,221 de pacienți americani de la două spitale, cărora le-a colectat datele. Inteligența artificială utilizată de Google nu prezice doar cât mai ai de trăit, ci și cât timp mai trebuie un pacient să rămână spitalizat. 

 

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL