Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cancelarul Angela Merkel avertizează că Germania ar putea ajunge la 19.200 de infectări pe zi până la Crăciun

Monday, 28 September 2020, 18:53 Sursă: realitatea.net, HotNews.ro, Bild.de

Autor: Ioana Stanescu

 

Numărul de noi infecții se află în creștere și în Germania de mai multe săptămâni, ultimele date publicate de Institutul Robert Koch luni arătând 1.192 de contagieri depistate în ultimele 24 de ore după ce trecuse de 2.000 de câteva ori luna aceasta.

„Dacă trendul actual continuă așa cum este acum vom avea 19.200 de infecții zilnic. Ar fi ca în alte țări”, a declarat, luni, Merkel, în timpul unei videoconferințe cu conducerea UCD, potrivit ziarului Bild care a citat o sursă din interiorul partidului, informația fiind confirmată și pentru Reuters de o persoană familiară cu videoconferința, relatează HotNews.ro.

Merkel consideră îngrijorătoare creșterea numărului de noi infecții în Europa și a declarat că Germania trebuie să facă tot posibilul pentru a evita o nouă creștere exponențială a contagierilor, potrivit Bild. Numărul total de îmbolnăviri ajunsese la 285.332 până luni, 28 septembrie, dintre care 9.460 de decese. Cele mai multe infectări sunt raportate în Munchen, peste 11.000, potrivit situației datelor centralizate de Institutul Robert Koch. Tot până luni, bilanțul cazurilor de COVID-19 era de peste 4 milioane în Europa, mai exact - 4.877.975, dintre care numai 29.573 in ultimele 24 de ore. Bilanțul morților din cauza COVID-19 a ajuns la 220.547 pe teritoriul Europei.

„Trebuie să aducem rapid sub control infecțiile și să intervenim”, a declarat Merkel potrivit sursei din partid, cancelarul german precizând că „trebuie să stabilim priorități și anume să ținem economia în funcțiune și școlile și creșele deschise. Fotbalul este secundar față de acestea pentru moment”.

Spectatorilor li se permite să meargă la meciuri de fotbal din Bundesliga dacă rata infecțiilor nu este prea ridicată la nivel local, echipele putând vinde bilete pentru cel mult 20% din capacitatea totală a stadionului.

Cancelarul german este îngrijorat în mod deosebit de petreceri, vizitele la restaurant și participarea la servicii religoase, potrivit aceleiași surse.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL