Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Campania națională de vaccinare antigripală din Coreea de Sud, în stand by: Mai multe persoane au murit după vaccinare!

Thursday, 22 October 2020, 09:03 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Deși cinci dintre noile decese au fost raportate cu doar o zi în urmă,  autoritățile nu intenționează să suspende programul de vaccinare.

Excepție va face, spun aceleași autorități,  situația în care investigațiile aflate în curs de desfășurare, inclusiv post-mortem, vor dezvălui o legătură între decese și vaccinarea antigripală, lucru pe care concluziile preliminare nu l-au făcut încă.

„Am analizat dacă este oportun să continuăm vaccinarea sau mai bine să suspendăm și să așteptăm rezultatele”, a declarat oficialul sanitar Kim Joong-gon într-un briefing.

„Am ajuns la concluzia că decesele nu aveau o legătură directă cu vaccinarea, având în vedere datele limitate pe care le avem în prezent și fără să existe rapoarte post-mortem detaliate”.

Oficialul a precizat, totodată, că o investigație preliminară dispusă în cazul a șase dintre persoanele decedate a arătat că în cazul a cinci dintre ele existau cormobidități, care ar fi putut fi o sursă a producerii decesului.

Pe de altă parte, oficialii din domeniul Sănătății susțin că nu s-au găsit substanțe toxice în același vaccin administrat altor persoane.

Programul gevernamental de vaccinare națională împotriva gripei sezoniere nu a fost unul lipsit de probleme. Din contră, la doar câteva săptămâni după lansarea, acesta a fost suspendată temporar din cauza grijilor legate de siguranță, decesele, care includ cazul unui băiat în vârstă de 17 ani, dar și pe cel unui bărbat în vârstă de 70 de ani, au dominat știrile din Coreea de Sud.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL