Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Camil Mătase a fost EXTRĂDAT ÎN SUA, unde va fi judecat pentru uciderea soţiei şi copilului

Friday, 07 February 2014, 14:34 Sursă: Mediafax

"Astăzi (vineri - n.r.), Biroul Naţional Interpol din cadrul CCPI - IGPR a predat omologilor americani, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Bucureşti, în vederea extrădării, un bărbat de 48 de ani, cu dublă cetăţenie - română şi americană, urmărit internaţional", se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 9 ianuarie, cererea de extrădare formulată de autorităţile americane pe numele lui Camil Mătase de către autorităţile SUA. Totodată, instanţa a decis şi menţinerea lui Mătase în arest provizoriu, până la data extrădării.

Mătase a declarat în faţa instanţei care a judecat această cerere că "regretă nespus faptele", solicitând să fie extrădat, cu condiţia de a-i nu fi aplicată pedeapsa capitală.

În 21 noiembrie 2013, Camil Mătase a fost arestat preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Autorităţile judiciare din SUA au transmis o solicitare de extrădare a lui Camil Mătase, pe numele căruia au fost puse în mişcare proceduri judiciare în legătură cu decesul soţiei şi fiului acestuia, Mătase fiind principalul suspect, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în solicitare se precizează că dacă bărbatul va fi extrădat, autorităţile statului Texas nu îl vor condamna la pedeapsa capitală, respectiv la moarte prin injecţie letală.Camil Mătase le-a spus procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că o suspecta pe soţia sa că a intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupă de trafic de droguri şi proxenetism.

"Acesta a relatat că din vara anului 2013 a început să aibă discuţii cu soţia determinat de faptul că aceasta nu mai dorea să întreţină relaţii intime cu el şi că, deşi nu dispuneau de sume mari de bani, aceasta trimitea fără ştirea lui bani rudelor din România. Anterior datei de 10-11 noiembrie 2013 cu aproximativ două săptămâni de zile, motivat de faptul că presupunea că soţia a intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupă de trafic de droguri şi proxenetism, şi-a achiziţionat un pistol de calibru 9 milimetri şi o cutie de muniţie", au arătat procurorii, în referatul în care au propus arestarea preventivă a lui Camil Mătase.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, după ce a consumat băuturi alcoolice, şi-a împuşcat soţia în timp ce aceasta dormea, iar în 11 noiembrie şi-a împuşcat fiul.

"Acesta a mai arătat că în noaptea din 10 spre 11 noiembrie, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice, a luat hotărârea de a-şi împuşca soţia, lucru pe care l-a şi făcut în timp ce aceasta dormea în dormitorul conjugal situat la parterul locuinţei. Ulterior, în seara de 11 noiembrie 2013, pe motiv că fiul său are unele boli cronice, a hotărât să-l împuşte şi pe acesta, situaţie în care a luat pistolul şi, în timp ce fiul său era aşezat cu spatele, l-a împuşcat în zona capului", au mai scris procurorii, în documentul citat.

Mătase le-a mai spus anchetatorilor că a plecat din Statele Unite ale Americii doar pentru a-şi vizita mama în România, după care urma să se întoarcă şi să se predea autorităţilor judiciare din Texas.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL