Călătorie în spațiu? Cum ar fi posibil pentru oricine să ajungă pe orbita terestră

Monday, 18 February 2019, 11:00 Sursă: REALITATEA.NET

Mai multe companii private lucrează la nava spaţială autonomă numită Iahtul Spaţial Selena (Selena Space Yacht), alături de Iniţiativa Naţională de Tehnologie (NTI) AeroNet şi grupurile de lucru SpaceNet, a explicat Alexander Begak în cadrul unui interviu. ''Avem oportunitatea de a ateriza pe orice aerodrom, dispozitivul aterizează ca un avion... În prezent calculăm timpul optim pentru călătoria spaţială, o traiectorie de zbor confortabilă, deoarece experienţa ne arată că oamenii nu trebuie să se afle în condiţii de zero gravitaţie pentru o perioadă de zece minute'', a spus Begak.

Specialistul a dezvăluit că dezvoltarea navei spaţiale a început în urmă cu doi ani. Trei ''iahturi spaţiale'' vor fi produse, fiecare dotate cu şase scaune pentru pasageri şi unul pentru pilot. Deşi nava va funcţiona în mod autonom, pilotul va fi prezent pentru confortul pasagerilor, a precizat Begak.

Costul zborului se va ridica la aproximativ 200.000 - 300.000 de dolari americani de persoană. Potrivit lui Begak, primele zboruri ar putea avea loc peste cinci ani. 

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL