Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Câini special antrenați, aduși pe un aeroport din Helsinki pentru a depista pasagerii cu COVID-19. Pot descoperi boala cu 5 zile înainte să apară simptomele

Thursday, 24 September 2020, 13:39 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela
Din echipă face parte și Kossi, un câine de salvare din Spania, care a fost antrenat să depisteze anumite mirosuri în Finlanda și a fost folosit inclusiv pentru depistarea cancerelor.

”În cercetările noastre am observat că acești câini vor descoperi boala cu cinci zile înainte să apară simptomele clinice”, a spus Anna Hielm-Bjorkman, profesor-adjunct la Universitatea Helsinki, specializată în studii clinice pe animale de companie.

”Sunt foarte buni. Am ajuns la sensitivitate de aproape 100%”, a spus ea, făcând referire la capacitatea câinilor de a detecta cazurile de infectare cu virus.

Testele de pe aeroport sunt efectuate printr-o probă luată din gâtul pasagerilor, care este apoi pusă într-un fel de conservă ce este dusă în altă cameră pentru a fi mirosită de câini.

”În viitor, este posibil ca acești câini să meargă printre pasageri într-un mod similar cu câinii folosiți de vamă”, a spus viceprimarul din Vantaa, Timo Aronkyto.
 
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL