Câine împușcat pe șosea. Marcel Vela, pentru realitatea.net: "Am dispus luarea măsurilor". Polițiștii au reacționat după afirmațiile ministrului

Saturday, 11 January 2020, 19:29 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Cristian Otopeanu

Doi voluntari ai asociației Anima Pro Terra Dej au postat o serie de fotografii în care arată trupul unui câine împușcat.

Potrivit textului care însotește postarea, episodul sângeros s-ar fi petrecut la aproximativ 5 km de Borșa.

Potrivt martorilor, un bărbat îmbrăcat în vânător, aflat la volanul unui autoturism, a oprit și a împușcat mortal o cățelușa aflată pe carosabil. Activiștii de mediu au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat, a informat Realitatea Plus.

Contactat de jurnalistul realitatea.net Cristian Otopeanu, ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că a dispus IGPR luarea măsurilor pentru depistarea de urgență a persoanei, cercetarea faptei și înștiințarea Inspectorului General.

Imagine

UPDATE 2. DUPĂ DECLARAȚIA FĂCUTĂ DE MARCEL VELA PENTRU REALITATEA.NET, POLIȚIA A REVENIT ȘI A ANUNȚAT CĂ SE VOR LUA MĂSURI

Polițiștii din Maramureș s-au răzgândit după afirmațiile făcute de ministrul Marcel Vela pentru realitatea.net, iar bărbatul care a împușcat câinele va fi cercetat pentru uz de armă fără drept și uciderea animalelor.

"Urmare a verificărilor efectuate de politiștii maramureșeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care în cursul acestei zile ar fi împușcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracțiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 343 alin. 1 Cod Penal și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, prevăzută și pedepsită de art. 25 alin.1 lit. a din Legea nr.205/2004, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal.

Cercetările continuă în această cauză, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Multumim cetățenilor care au semnalat acest caz si au sprijinit polițiștii în clarificarea situației de fapt”, a informat IPJ Maramureș.

UPDATE 1 POLIȚIA: "NU A FOST NIMIC ILEGAL"

Totuși, polițiștii din Borșa susțin că nu s-a întâmplat nimic ilegal, pentru că bărbatul care tras este paznic de vânătoare autorizat, iar pe raza fondului de vânătoare câinii hoinari pot fi împușcați.

“Polițiștii din Borșa s-au deplasat azi de urgență în Pasul Prislop, după ce la ora 14.24 au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că o persoană a tras un foc de armă și a împușcat un câine.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că un bărbat de 69 de ani, paznic de vânătoare autorizat, a făcut uz de armă și a recoltat legal un câine hoinar, aflat pe raza fondului de vânătoare” este mesajul Poliției, conform Asociatiei Anima Pro Terra

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-11 20:43:29
Dacă era un om

Omorât de caini nu se lua nici o măsură. Nu se mai poate umbla pe jos sau cu bicicleta ca sunt in haite.E plin de caini la sosele și pe domeniul public.Ce ar fi sa plătească cainii taxele și impozitele pt salarii dacă tot sunt mai ocrotiți ca oamenii

2020-01-11 20:54:22
Marius

Un dement cu pușcă, a omorât o vietate nevinovată, țară din evul mediu, locuită de imbecili. Acești câini, au ajuns pe străzi datorita indolenței, nepăsării și lipsei de educație a noastră a tuturor, noi îi alungam, noi nu-i sterilizam etc, ei nu au nicio vină. Omul cea mai periculoasă și distrugătoare vietate de pe pământ.

2020-01-11 21:36:59
Vănătoru Poc

Căinii trebuie exterminati. La Ausswitz cu javrele.

2020-01-11 21:46:10
Adrian

Iubitorii de animale au uitat cazul baietelului ucis de maidanezi in 2013 in parcul Tei. Asta pentru ca o mana de dezaxati fac galagie de cate ori vad un caine mort. Problema se poate rezolva cu banalul...antigel. Se prajesc felii de paine unde s-a prăjit carne. Se scot, se lasa sa se usuce apoi se trec prin antigel. Sa absoarba cat mai mult. Se serveste maidanezilor.

2020-01-11 21:52:17
Peter Thompsn

Domnule Marcel Vela într-o ţară civilizată şi cum tot susţineţi toţi democrată, cîini nu umblă pe străzi flămînzi, fără adăpost, şi nimeni nu ştie dacă nu sunt purtători de boli, iar uni devin tot mai sălbatici şi atacă oamenii, ba pe uni chear îi ucid. O lege pentru aceşti cîini vagabonzi a fost dată, dar incomplectă, la care ar trebuii să reveniţi asupra ei imidiat şi să o complectaţi de urgenţă. Cum toţi o ştim, precum şi dumneavoastră, cîăni sunt nişte animale purtătoare de anumite boli, care se transmit la om şi la animalele domestice, dar cel mai grav sunt fecalele şi urina, care o lasă peste tot pe unde trec şi este înhalată de noi toţi. Sunt şi nişte legi internaţionale pe care din fericire le cunosc,şi dacă doriţi vă pot ajuta , în rezolvarea problemei cîinilor vagabonzi. Tel. meu îl aveţi.0743763745

2020-01-11 22:48:21
Peter Thompsn

De menţionat că în una din zile, căţei, doi la număr me-au plecat de acasă, şi atunci nu umblam după ei, ci doar sunam la RASV şi întrebam dacă au ajuns la ei. Răspunsul a fost pozitiv şi am şi plecat după ei. Vreţi să ştiţi cît ma costat? 300 de $ bucata. Ce reprizintă această sumă? tuns, baie, tăiat unghile şi vaccinaţi. Impozitul pentru un căţel este de 250$ etc Dacă vrei să te ocupi de comercializat căţei de rasă, atunci te laşi păgubaş, pentrucă locul trebuie să fie la o distanţă de 2km de localitate, să nu li se audă lătratul iar taxa este de 800$ femelă, vaccinaţi în feie care lună etc etc Dacă sar introduce aceste taxe în România nu am mai vedea cîini vagabonzi pe străzi. Cred că e necesar să adaug faptul că am lovit un cîine o dată şi am avut masca la mercedes spartă, un far şi lampa semnalizare stînga, aripă şi capota care ma costat aproximativ 800$ plus cheltuieli.

2020-01-11 23:16:12
Vanator

Legea armelor si munitiilor 295/2004 spune ce si cum. Vanatoarea organizata legifereaza impuscarea cainilor hoinari mai putin pe cei cu jujau, ciobanesti, stane etc. Cainele hoinar se impusca obligatoriu. In afara de vanatori, nimeni nu se ocupa cu adevarat , pe cheltuiala personala , de cainii fara stapan, sunt tocate fonduri europene anual la greu de o sumedenie de organizatii,asociatii de "protectie" , parerea mea este ca mananca unii bani degeaba si nu fac nimic doar vocifereaza din cand in cand pe la tv. Hingheri nu mai exista sau cel putin nu am mai vazut eu, deci pusca, faceti-va vanatori cati mai multi , aveti legea de partea voastra.

2020-01-11 23:21:35
Cătălin V.

Am călcat cu mașina două javre pe care nu am putut să le evit că altfel intrăm peste alți oameni cu mașina.

2020-01-12 00:16:17
Robert

Pentru daune materiale deschideti procese cu autoritatile locale si asociatiile de vanatori din zona accidentului. Dureaza veva timp dar despagubirea este certa. Vor da vina pe vanatori sub pretectul ineficientei. Acestia vor da vina pe primarii si consilii judetene pentru depozitarea ilegala a cainilor in campurile limitrofe oraselor. Intr'un final vor plati toti, judecatorii deja dau sentinte favorabile pagubitilor. O asociatie de vanatori poate intra in faliment din cauza unui accident provocat de caini animale etc. Si o primarie de comuna la fel. Actionati in judecata poate asa vor dispare complet cainii fara stapan.

2020-01-12 12:47:39
mirea vasilica

cercetat apoi spinzurat asta merita asemenea indivizi ...

2020-01-12 13:51:51
Găscă Viorel

Măcelăriți căinii care se pișă și se cacă pe domeniu public.

2020-01-12 13:51:59
johnneil

Initial Politisti ori nu cunosc legile pe care trebuiesc sa le apere ori a fost rea intentie. Ambele cazuri merita cercetate de Institutii de profil. Dupa presiunea Ministrului toata Politia se sesizeaza si se vor lua masuri. Acel individ trebuie sa plateasca pentru ce fapta a savarsit. Romania, Stat al evului Mediu.

2020-01-12 14:24:09
Marius

Când vezi imbecili care dau sfaturi cum trebuie omorât-o sau starpiti câinii, ar face foarte bine sa ne dea un exemplu concret, începând cu proprii membrii ai familiei, oricum ce s-a născut din ei este inutil societății. N-as da un singur câine pe 1 milion de javre ca aceia care instiga la acte de cruzime asupra biletelor animale. O tara care-și tratează cu mila și respect animalele, are loc în lumea civilizata, o tara ca a noastră, locuită de specimene ca cei de pe aici nici în lumea a IV a nu are ce cauta.

2020-01-12 15:11:19
Udi V.

Marius faci parte dintr-o comunitate umană sau una de javre din moment ce pui semnul egal între un om si o javră?

2020-01-12 15:24:03
Elena Vijulie

Căinii si alte animale sălbatice nu au ce căuta pe șosele și autoștrăzi șă pună traficul în pericol. Acel vănător trebuie felicitat și recompensat. Aici interpretările politice și electorale nu au ce căuta.

2020-01-12 15:30:48
Marius

Ba boilor, câinii ajung pe străzi din cauza imbecililor care-i arunca, în loc să-și sterilizeze cainele/cățeaua, mai bine se duc și beau banii la birt. De mult mai multe ori, între cele doua vietăți, omul e javra. Un câine te iubește necondiționat, o javra de om oricât bine i-ai face, tot nu este mulțumit și recunoscător. Am compasiune fata de semeni și vietăți, infinit mai multa decât a multor jivine care scriu aici, v-am zis, nu dau doi bani pe mulți dintre voi, ptr simplul motiv ca nu meritați, se vede din raționamentul vostru. Am ajutat prea mulți oameni din categoria javrelor, care mi-au întors spatele la greu, ca să mai am compasiune fata de aceștia.

2020-01-12 15:48:21
Biju Calotă

Poliția și justiția mai bine ar cerceta pe cei care au comis crime la asa zisa revolutie decat pe cei care ași fac meseria de vănător.

Alte articole din: ACTUAL