Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

Coronavirus. Bursele europene cad puternic. Investitorii se tem de contagiunea economiei reale

Monday, 09 March 2020, 13:58 Sursă: Realitatea.net

Situația la nivelul burselor din Europa nu a fost deloc roză în această dimineață, bursa din Londra prăbușinu-se cu peste 8% la deschidere, cea din Paris pierdea 5,7%, Frankfurt 7,4% iar cea Madrid aproape 7%. Milano, situat în cea mai afectată regiune a Italiei, scădea cu puțin peste 8%, după o serie de ședințe cu pierderi grele. Franța și Germania iau o serie de măsuri economice destinate contracarării impactului pe care l-ar putea avea o posibilă epidemie de coronavirus asupra propriilor economii. Toți ochii par să fie ațintiți în această perioadă asupra Băncii Centrale Europene, care ar putea anunța pe 12 martie un set de măsuri menit să susțină zona euro.

Bursele din asia nu stau nici ele mai bine. Din contra, acestea au înregistrat, la rânul lor, o evoluție negative, cel mai bun exemplu în acest sens fiind cel al bursei de la Tokyo, care a înregistrat astăzi o scădere de 5,1%. Bursa de la Seul a încheiat şi ea şedinţa de astăzi în cădere, cu 4,19%.

De asemenea, bursele din China au înregistrat scăderi puternice, în special cea de la Hong Kong unde principalul indice a pierdut 3,87% la începutul tranzacţiilor. Bursa de la Shanghai a scăzut cu 1,56%, iar cea de la Shenzhen a pierdut 1,66% la deschidere, potrivit Agerpres.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-09 17:43:00
Hamilton

Salariile nu se mai plătesc dacă se inchid scolile.

Alte articole din: ACTUAL