Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bani puțini, cozi la cumpărături: ce Paște vor avea pensionarii?

Friday, 10 April 2020, 15:59 Sursă: Realitatea Plus

Mulți pensionarii se plâng că trăiesc un calvar și au impresia că s-au întors în timp. Aglomerația din piețe și supermaket-uri în intervalul 11-13 îi sperie, dar nu au altă soluție. Mai grav este însă că unii nu respectă nici distanța minimă de cel puțin un metru și jumătate.

"Vine se inghesuie, mai ales ca e paza asta care nu ne convine. Coada mare ca pe vremuri, de multe ori renuntam si nu mai cumparam nimic din cauza ca e coada", a afirmat un pensionar.

Nu îi ajută nici pensiile mici, după zeci de ani de muncă. Jumătate din bani se duc pe medicamente.

"Am luat o manuta de carnita tocata si facem sarbatorile. Ne chinuim, va dati seama daca am cumparat doar atat. Aste e situatie, multumim lui Dumnezeu ca suntem sanatosi deocamdata", a spus un altul.

"Pensionarii se imprumutau de la CAR, unde obtineau cele mai bune conditii. De data asta, avand in vedere Ordonanta de Urgenta (...) lumea o sa aiba mai multe greutati", a declarat Viorel Copil, secretar general Federația Pensioanrilor din România.

Ultima majorare a punctului de pensie a avut loc pe 1 septembrie 2019, de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Înainte de instituirea stării de urgență, Guvernul anunțase următoarea creștere, la 1775 de lei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL