Dosar penal, după prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni: un mort

Saturday, 19 August 2017, 17:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Anchetă la Iași, după ce, sâmbătă după masă, un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, iar pilotul, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a decedat. Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile verifică dacă aeronava avea reviziile tehnice la zi și ar trebui să decidă și care a fost cauza producerii accidentului. Copilotul, care este și singurul martor al tragediei, este internat în spital. După ce starea de sănătate îi va permite, va fi audiat de procurorii ieșeni. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dechis un dosar penal.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, sâmbătă, pe un câmp din Tătăruşi, lângă Paşcani, judeţul Iaşi.

"Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS), în calitate de autoritate de investigații privind siguranța, a fost notificat pe data de 19 august 2017, ora 17:18 LT, despre producerea unui eveniment de aviație civilă în comuna Tătăruși, satul Vâlcica, din județul Iași, în care a fost implicată o aeronavă de mici dimensiuni, de tip ULM, cu însemnele de înmatriculare YR-5228. Din motive care sunt deocamdată necunoscute, aeronava s-a prăbușit", se arată într-un comunicat remis de CIAS.

La bordul avionului se aflau două persoane. Una dintre acestea, pilotul avionului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a murit. Medicii sosiţi la faţa locului au făcut eforturi disperate pentru a-i salva viaţa, timp de aproape o oră. Din păcate, acesta nu a mai putut fi resuscitat.

Cealaltă persoană aflată la bord, copilotul, este conştientă şi cooperantă, dar prezintă multiple fracturi şi plăgi.

La faţa locului au intervenit un echipaj de la descarcerare, trei autospeciale de stingere şi un elicopter SMURD.

Potrivit primelor informaţii, avionul participa la un antrenament pentru ziua comunei Tătăruşi, care urma să aibă loc duminică. Înainte de a se prăbuşi, avionul apucase să facă doar câteva manevre.

CIAS a desemnat o comisie de investigație, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a proceda la   evaluarea epavei și studierea locului producerii evenimentului, prelevarea probelor, efectuarea primelor măsurători, luarea  declarațiilor martorilor, studierea documentației aferente aeronavei, echipajului și zborului respectiv, luarea în custodie a aeronavei și transportul către locul de depozitare și analiză din punct de vedere tehnic.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL