Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertizare! Telefonul mobil îţi deformează COLOANA

Thursday, 27 November 2014, 14:50 Sursă: REALITATEA.NET

Recent, un studiu publicat de Surgical Technology International arată că aproximativ 27 de kilograme este greutatea cu care ne chinuim gâtul atunci când ne aplecăm asupra telefonului în timp ce păşim. Greutatea este cât cea a unei mingi mari de bowling sau, dacă preferaţi, cât suma greutăţilor a 200 de telefoane iPhone.

 Chirurgul specialist în chirurgie ortopedică şi a coloanei vertebrale, Kenneth Hansraj, iniţiator al studiului spune că a devenit ceva normal ca pacienţii săi care se plâng de dureri de spate şi gât să recunoască şi că-şi petrec ore întregi cocârjaţi deasupra telefoanelor şi tabletelor. Aproape ai putea să spui că e o epidemie. Oriunde mergi, doar priviţi în jur: oamenii stau cu capul plecat citind ceva pe telefoanele mobile a declarat Hansraj pentru ştirile NBC (sursa). 

 Presiunea mare este creată de greutatea capului unui om şi de unghiul în care se află gâtului şi al coloanei vertebrale. Un cap uman normal cântăreşte aproximativ 5 kilograme iar această greutate devine mult mai mare la oamenii care se apleacă – practic o înclinaţie de 60 de grade adaugă o greutate de 22 de kilograme, resimţită de corpul omenesc. Aceste presiuni repetate asupra gâtului pot să ducă la operaţii.

Sfatul medicului pentru a evita aşa ceva este simplu de urmat: nu e necesar să vă aduceţi dispozitivele până la nivelul ochilor însă fiţi atenţi la mişcările voastre şi nu vă aplecaţi asupra lor chiar tot timpul cât le utilizaţi. De asemenea, efectuaţi exerciţii ale gâtului atingându-vă fiecare ureche de umărul din dreptul ei.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL