Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atac terorist la Kabul. Ministrul de Externe: Românul care a murit s-a sacrificat pentru ceilalți

Tuesday, 03 September 2019, 21:19 Sursă: REALITATEA.NET

"A fost un atac terorist cu mașini capcană, un atac armat care a vizat un campus în care se aflau mai multe misiuni diplomatice. Un om și-a pierdut viața, un altul e rănit grav. Se afla într-o bază militară, spital, a fost operat. Când medicii vor permite, îl vom aduce în Europa. Colegii sunt în siguranță într-o bază NATO din apropiere. Colegul care a decedat era un om foarte tânăr, și-a sacrificat viața, era născut în 1976", a declarat Ramona Mănescu.

"În momentul acesta, nu avem informații suplimentare cu privire la complexitatea atacului, știm că au fost mai multe clădiri atacate din campusul respectiv. Ancheta e în curs. Pe noi ne preocupă acum în principal securitatea persoanelor din ambasadă, oamenii noștri care trebuie să fie aduși în țară în condiții de securitate. Pentru colegul rănit, trebuie să așteptăm un semn de la medici când putem să-l transferăm", a explicat ministrul de Externe.

"Așteptăm un bilanț al acestui atentat, un bilanț negru, dar nu putem face aprecieri cu privire la numărul exact al victimelor. Din câte știm, nu au fost semnale care să preceadă acest atac. Nu am avut semnale că acest atac este iminent", a mai spus Mănescu.

Reamintim că un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit, în urma unui atac terorist care a avut loc, în noaptea de luni spre marți, la Kabul, în Afganistan.

Atac terorist la Kabul: Un diplomat român a murit și altul este grav rănit


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL