Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atac armat asupra unui templu din Kabul. Forțele armate i-au ucis pe atacatori. Există și victime colaterale

Wednesday, 25 March 2020, 09:56 Sursă: Realitatea.net

Potrivit lui Khalsa, majoritatea ostaticilor sunt femei şi copii care veniseră la templu pentru rugăciunea de dimineaţă. Acesta a mai spus că în templu nu s-a auzit nicio explozie şi nici focuri de arme.

Potrivit ultimelor informații, toți atacatorii au fost uciși.

„Din păcate, există victime”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian. Acesta a refuzat însă să ofere mai multe detalii.

În schimb, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat că un copil a fost ucis și 15 persoane rănite, lăsând să se înțeleagă că numărul de victime ar putea crește.

Narender Singh Khalsa, membru al parlamentului care reprezintă mica comunitate sikhă, susține însă că patru persoane ar fi fost ucise și până la 200 de persoane au fost luate prizoniere în timpul atacului de dimineață. „Trei atacatori sinucigași au intrat în dharamsala”, a spus el, referindu-se la o zonă a sanctuarului din cadrul  templului.

Talibanii au negat orice implicare în acest atac, potrivit purtătorului lor de cuvânt, Zabihullah Mujahid. De altfel, talibanii s-au angajat să lupte împotriva grupărilor extremiste ca Statul Islamic cu scopul de a evita ca Afganistanul să devină un sanctuar al acestora.

Comunitatea sikh din Afganistan, care a fost ţinta unor atacuri şi în trecut, reprezintă o minoritate religioasă formată din aproximativ 1000 de persoane.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL